Om os

Velkommen til Winthers Keramik. Her på siden vil du kunne se det keramik som jeg har til salg.

Og det er ikke hvilken som helst keramik. Hos Winthers Keramik kan du kun købe kvalitets keramik lavet på de tre berømte bornholmske keramikfabrikker:

Hjorth - Søholm - Michael Andersen.

Alle tre fabrikker har produceret keramik i over 100 år og når du ser udvalget, vil du højest sandsynligt genkende noget fra dit eget hjem eller bedsteforældrenes hjem. Hjorth, Søholm og Michael Andersen har i alle årene været en fast bestanddel af danskernes indretning.

Nu er de så blevet moderne igen.

Du kan se om der er noget der frister dig ved at trykke på "keramik" knappen ude til venstre. Herefter kommer de tre kendte bornholmske keramik værksteder: Hjorth, Michael Andersen og Søholm. Som du vil opdage, er der også andre keramik værksteder repræsenteret. Det kan jo ikke undgåes når jeg køber en kasse ind. Og det kunne jo være der var noget Dahl Jensen du også godt kunne lide. Varene er beskrevet så godt som muligt - også hvis der er slået et hak i den pågældende keramik enhed. Her bliver ikke skjult noget for dig !!!

Når du har besluttet sig, kommer du bare forbi min lille butik. Det er:

Sdr. Ringgade 2, Johan Baunes Pl., 8000 Aarhus C.

Skriv til mig på: winthers@stofanet.dk så aftaler vi nærmere.

Men bor du langt fra Århus så sender jeg bare tingene. Det kan sagtens lade sig gøre og det er faktisk rimeligt billigt. Og jeg skal nok pakke det så godt ind det overhovedet kan lade sig gøre.

Det samme gælder min anden passion: Krystal. Vi bruger mange penge på god rødvin - og så drikker vi den af plasticglas !!

Prøv istedet at drikke god rødvin af flotte krystalglas. Eller servere chokoladen i en krystal opsats. Det er en oplevelse.

Det har selvfølgelig den ene ulempe: LAD VÆRE MED AT SMIDE DET I OPVASKEREN !!!!!

Og krystal koster ikke en bondegård. Prøv bare at trykke på " Krystal" ude til venstre og du vil give mig ret.

Jamen vi har børn så vi kan ikke...have noget som helst pænt i vort hjem de næste 20 år. Min erfaring med børn er at når man fortæller dem at her er noget far og mor holder af så passer de godt på det. Jeg har set mange børn balancere fint med krystal skåle og fade. Ingen problemer så hvorfor berøve vore børn muligheden for at se noget smukt glas. Desuden skal de jo gerne kunne tages med ud så lær dem at passe godt på ting.

Jeg møder - heldigvis - mange unge par som er meget interessereti at få ting med sjæl og historie. De er alle opvokset i et IKEA hjem og intet ondt om IKEA men det er måske det største symbol på intethed og smid-væk-når-du-er-træt-af-det-kultur. Heldigvis er der mange unge par som gerne vil gøre op med det. Og hold da op hvor I forældre dog snydt dem ved at opdrage dem i køb og smid væk æraen. Lær dem at passe på ting. Lær dem at værdsætte ting. Det er IKKE ettegn på overskud, rigdom og satsen-på-åndelige-værdier når man lærer sine børn at ting er ligegyldige. det lærer dem først og fremmest ikke at passe på ting og ikke få minder og historie via ting man har i sit hjem.

Men med krystal kommer også facinationen af glas. Glas er en fantastisk ting. Man kan ikke lade være med at glædes over glas. Derfor har jeg også mere og mere glas. Især forsøger at finde farvet glas. Det kan være helt tilbage fra 20 érne. Så er det meget art novou inspireret, dvs med blomster og dyr som motiver. Eller også er det fra tresserne og primært fra Holmegaard. Alle vil genkende nogle af de glas ting jeg har fra den periode. De stod også i vore bedsteforældres hjem. Køb dem og stil dem i lyset og du vil se hvorfor glas giver liv.